Leone Lourens

Beste Lezer,

Wat leuk dat u mijn site bezoekt. Graag stel ik me aan u voor.

Mijn naam is Leone Lourens en na het gymnasium heb ik zowel de opleiding optometrie als orthoptie afgerond. Al ruim 20 jaar ben ik in deze mooie beroepen actief. Eerst heb ik een aantal jaren in het ziekenhuis gewerkt, maar na verloop van tijd ging toch mijn ondernemersbloed stromen en daarom ben ik 11 jaar geleden mijn onderneming gestart. De eerste jaren ging ik met mijn mobiele meetapparatuur bij de mensen langs om aan huis een goede oogmeting te verrichten en een mooie bril uit te zoeken. Na een paar jaar kwam daar de oogmeetpraktijk bij mij aan huis bij, zodat ik in alle rust oogmetingen bij alle leeftijden kon uitvoeren en me kon specialiseren in kwalitatief mooie en ook apartere monturen, die echt een sieraad voor het gezicht zijn. Want het gezicht is toch het eerste waar mensen naar kijken.

Dankzij het vertrouwen dat de klanten de afgelopen jaren in mij hebben gesteld kon ik in 2018 verhuizen naar een grotere locatie en uitbreiden met een vakbekwame vriendelijke collega, Carolien. Op deze nieuwe locatie heten wij u dan ook van harte welkom voor een prachtige bril, die precies bij u, maar ook bij uw gezicht past en waar u zich prettig bij voelt. Vervolgens verrichten wij een goede oogmeting of een uitgebreid oogonderzoek. Natuurlijk meten we ook contactlenzen aan en doen we reparaties. Een berichtje van te voren is fijn, omdat wij nog steeds ook naar de klanten toe gaan en soms zijn we dus even afwezig. Bellen en app-en kan natuurlijk altijd. U krijgt dan zo snel mogelijk een bericht retour.

Naast mijn werk ben ik de trotse moeder van drie kinderen. Twee zonen en een dochter. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk en ontspannen om bij hun sportactiviteiten te kijken. Ook knutsel ik graag met ze. Samen met mijn man zeilen we met het hele gezin veel in Friesland en op het Wad.

Carolien Donker

Mijn naam is Carolien Donker en ik ben opticien en contactlensspecialist. Na het VWO heb ik eerst een studie Sociale Geografie gedaan, maar dit bleek toch niet bij mij te passen. Een vriendin die opticien was heeft mij enthousiast gemaakt voor het vak. Vooral de combinatie van zorg voor het oog, de techniek die komt kijken bij het aanmeten van glazen en contactlenzen en de omgang met mensen vind ik mooi. In 1998 ben ik begonnen als leerling-opticien en ik heb in deeltijd de opleiding opticien en daarna contactlensspecialist afgerond. In september 2021 ben ik begonnen met de deeltijd opleiding optometrie om nog meer kennis van de ogen te krijgen. Door de fijne begeleiding van Leone krijg ik meteen de kans om de nieuw opgedane kennis in praktijk te brengen. Ondertussen ben ik dus al ruim 20 jaar werkzaam in de optiek en ik vind het nog steeds een prachtig beroep.

Toen in 2018 mijn vorige werkgever met pensioen ging, vond ik het tijd om eens om me heen te kijken naar een nieuwe werkomgeving. Ik heb Leone leren kennen via onze kinderen die bij elkaar op school zaten en we gingen al samen naar bijscholingen en congressen. Het contact was er dus al en sinds Leone in 2018 de grotere locatie aan de Moerasandijviestraat heeft geopend, was er ruimte om bij haar te komen werken. In november ben ik begonnen en het bevalt uitstekend! De nadruk op een uitgebreide oogmeting en alle tijd en aandacht voor de klant, in combinatie met metingen aan huis, maakt het werk erg leuk en afwisselend.

In mijn vrije tijd wandel en skeeler ik graag, ga ik wekelijks naar de sportschool en kijk ik graag bij de volleybalwedstrijden van mijn twee dochters. In de vakanties ga ik graag met man en kinderen kamperen, liefst in de bergen of in Italië. We vinden het ook leuk om af en toe een stedentrip te maken.

Ellen Vehof

Ik ben Ellen Vehof, allround verkoopmedewerkster.

Ik ben geboren en getogen in deze mooie Noordoostpolder.

Na mijn MAVO diploma heb ik de opleiding MBO Civiele Dienst behaald.

Mijn werkzame carrière bestaat uit verschillende werkplekken, van detailhandel tot de zorg en weer de detailhandel in. Ik heb ruim 10 jaar bij een juwelier gewerkt tot de eigenaar met pensioen ging in 2019. Leone heeft mij toen gevraagd of ik voor 1 dag in de week bij haar wilde komen werken als ondersteuning bij de verkoop en alle voorkomende werkzaamheden.

Naast het werken bij Leone, werk ik nog als conciërge op het ROC Friese Poort in Emmeloord. Een erg leuke combi, wat ik met veel plezier doe.

Mijn hobby’s zijn wandelen, tennissen, fietsen en lekker eten.

Back to Top